Când va fi lansat noul IPAD

Compania americană Apple pregătește lansarea unui nou produs pe piață, cu care plănuiește să combată produsele concurente.
Apple va lansa la 16 octombrie noua generaţie de iPad-uri, compania încercând astfel să accelereze vânzarea de tablete, după succesul avut de cele două modele de iPhone scoase pe piaţă în septembrie, informează Bloomberg, conform Mediafax.
Compania americană va face publice versiunea de iPad de 9,7 inci (24,6 centimetri) şi varianta mai mică de tabletă, iPad mini, potrivit unei surse citate de Bloomberg.
Anterior, blogul de tehnologie Recode a anunţat că, în cadrul evenimentului programat pentru 16 octombrie vor fi prezentate şi noi modele ale computerelor iMac, informează antena3.ro.
Apple încearcă să crească vânzările de iPad-uri, pentru a reduce dependenţa veniturilor companiei de comercilaizarea iPhone-urilor.
În prezent, vânzările de smartphone-uri asigură aproximativ jumătate din venitul Apple, precum şi cea mai mare parte a profitului companiei.
În schimb, vânzările de tablete au generat un venit de 32 de miliarde de dolari pentru Apple în ultimul an fiscal şi au scăzut în ultimele două trimestre consecutive. Ritmul de vânzare a iPad-urilor a încetinit, deoarece clienţii au început să se orienteze către modele mai ieftine, precum şi pentru că aceştia îşi înnoiesc mai rar tabletele decât smartphone-urile.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: