Skip to content
Politică

Când va fi numit un nou director la SRI?

În acest moment serviciile de informații ale României au funcțiile de conducere vacantate ca urmare a demisiilor lui Teodor Meleșcanu și George Maior. Deocamdată, cele două instituții funcționează sub conducere interimară asigurată de adjuncții foștilor directori.

Numirea șefilor de servicii va trebui realizată de președintele Klaus Iohannis. Când va avea loc această numire, numai președintele poate să decidă.

Unul dintre numele vehiculate pentru a prelua conducerea SRI este cel al lui Teodor Atanasiu, membru în Comisia SRI. Acesta a infirmat însă zvonurile. În ceea ce privește numirea unui nou director, Atanasiu a declarat într-o intervenție telefonică la B1 TV că președintele Klaus Iohannis poate declanșa procedura de numire a unui nou director al Serviciului Român de Informații, dată fiind situația în care se află acum instituția, cu un director demisionar și unul interimar care este ținta unor acuzații.

„Președintele va trebui să își facă propria procedură de desemnare a unui candidat, apoi trebuie să discute cu Parlamentul, cu președinții celor două Camere care trebuie să convoace o ședință comună”, a afirmat liderul PNL.

Acesta consideră că noul șef al SRI ar trebui să fie „un civil care nu este nici ofițer acoperit, nici descoperit, un om cu coloană vertebrală, un om serios pentru că este vorba despre un domeniu sensibil”.

Sursa foto: sri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *