Skip to content
Societate

Când va obține Europa imunitatea de turmă. Anunțul făcut de directorul BioNTech

Inquam Photos / Octav Ganea

Ugur Sahin, cofondatorul şi directorul BioNTech, susține că Europa va ajunge la imunitatea de turmă împotriva coronavirusului în cursul acestei veri. Potrivit acestuia, vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de compania sa în colaborare cu Pfizer, este eficient și împotriva variantei indiene a SARS-CoV-2, informează dw.com.

„Europa va obține imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august”, a spus directorul BioNTech. Astfel, în timpul verii s-ar putea atinge pragul de 70% din populația Europei care să fie vaccinată împotriva coronavirusului.

În acest context, Ugur Sahin a făcut apel la guvernele europene să continue să exporte și către alte state vaccinurile anti-COVID-19.

”Și alte țări au încă mult mai puține vaccinuri. Există persoane care au nevoie de vaccin și este datoria umanității să îl ofere”, a mai declarat Sahin, explicând că nu este suficient ca doar Europa să atingă imunitatea de turmă pentru a fi în siguranță, dacă virusul continuă să se răspândească în alte regiuni ale planetei.

Ugur Sahin a explicat că imunitatea de turmă nu va include și copiii pentru început, în condițiile în care vaccinul Pfizer/BioNTech se poate administra în prezent doar persoanelor cu vârste de peste 16 ani.

Amintim că peste 80.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România. De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 3.252.247 de persoane, din care 1.909.593 au primit ambele doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *