Skip to content
Politică

Vasile Dâncu dezvăluie când va primi Arena Națională aviz pentru a putea funcționa legal

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, duminică, la Pro Tv, la emisiunea  „Dupa 20 de ani” problema copertinei de pe Arena Nationala, considerata initial nesigura de pompieri.

Dupa ce la inceputul lunii februarie s-a anuntat ca Arena Nationala va ramane inchisa pe o perioada nedeterminata de timp, pentru ca acoperisul ramane neautorizat de pompieri, acum vicepremierul Vasile Dâncu spune ca stadionul de aproape un sfert de miliard de euro ar putea intra foarte curand in legalitate.
In acest moment, existau toate conditiile ca meciul cu Spania sa se desfasoare aici. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum”, a explicat viceprim-ministrul.

Odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Am facut impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii si ceilalti, desi nu era in atributiile mele, un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie si pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul. Firma a adus la comisia tehnica de pe langa ministerul pe care il conduc un buletin de analiza venite de la laboratorul de la ISU, le-am dat rezultatele, acesta spunea ca se poate desfasura meciul deoarece nu exista pericol”, a mai spus Dâncu.
Daca din 2011 pana in 2016 primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfaura merciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe stadionul national”, a conchis vicepremierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *