Când va putea fi ridicat ajutorul de 800 de lei pentru sezonul rece

soba lemn
Sursă foto: Facebook

Persoanele care își încălzesc gospodăriile cu combustibili solizi, cum ar fi cărbune sau lemne, ar putea primi ajutorul bănesc pentru perioada rece a anului în sumă de 800 de lei după data de 20 decembrie.

Serviciul de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale a declarat pentru Europa Liberă că persoanele respective vor primi lunar banii după data de 20, fie la oficiul poștal din localitate, fie în contul bancar. Casa Națională de Asigurări Sociale finalizează listele beneficiarilor și ulterior banii vor fi repartizați.

Suportul de 800 de lei este oferit gospodăriilor care sunt încălzite cu combustibili solizi și au venituri mai mici decât coșul minim de consum, care este de 3.963 de lei în mediul rural și de 4.663 de lei – în orașe.

Plata a fost integrată în sistemul informațional privind compensațiile la energie. Astfel, cei care doresc să primească ajutorul bănesc trebuie să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md. Cei care nu au reușit să se înregistreze începând cu 1 noiembrie 2023, pot să o facă și în decembrie, până pe data de 25, însă nu vor primi ajutorul respectiv pentru luna noiembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL