Skip to content
Sănătate

Când vor ajunge pastile de iodură de potasiu în farmacii. Ordinul ministrul Sănătăţii a fost publicat în Monitorul Oficial

În termen de șapte zile, comprimatele urmează să ajungă în farmacii, după ce ordinul emis de ministrul Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunțat vineri Ministerul Sănătății.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, se arată într-un comunicat al MS.

Comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de farmaciile comunitare, lista acestora fiind disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin, potrivit comunicatului.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, se mai arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *