Skip to content
Politică

Când vor fi audiați reprezentanții ANAF la Comisia de buget, finanțe și bănci de la Camera Deputaților

Când vor fi audiați reprezentanții ANAF la Comisia de buget, finanțe și bănci de la Camera Deputaților?

Reprezentanţii ANAF vor fi audiaţi, peste trei săptămâni, la Comisia de buget, finanţe şi bănci de la Camera Deputaţilor.

Deputatul liberal Andreea Paul a propus marţi audierea reprezentanţilor ANAF în această comisie.

„Am propus audierea reprezentanţilor ANAF în cadrul Comisiei de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor cu privire la legislaţia secundară aprobată pentru punerea în aplicare a noului Cod de Procedură Fiscală. Este anormal ca pe fondul relaxării fiscale accentuate să crească povara administrativă ca număr de zile şi de proceduri necesare pentru plata dărilor la stat de către contribuabilii corecţi. Propunerea mea a fost adoptată cu unanimitate de voturi şi va avea loc peste trei săptămâni”, se arată într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Andreea Paul precizează că, în următoarea săptămână, vor fi transmise ANAF problemele de fond ridicate pentru dezbatere.

„Le vom solicita răspunsul în scris la ele şi apoi va avea loc, pe data de 23 februarie, dezbaterea tehnică, în comisia de specialitate, cu ANAF, Ministerul Finanţelor Publice şi cu reprezentanţii patronatelor şi ai experţilor de pe piaţă care doresc să ia parte la aceste discuţii”, precizează comunicatul.

Deputatul menţionează că, în ianuarie, a organizat o dezbatere cu contabilii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România din Satu Mare, care i-au semnalat multe probleme în practică.

„Am primit în audienţă la cabinetul parlamentar reprezentanţii asociaţiilor patronale. Am primit zeci de semnale negative pe mail. Revolta este majoră. Am făcut două interpelări parlamentare ANAF la care am primit răspunsuri detaliate. Le-am făcut publice. Va trebui să găsim împreună calea justă, să armonizăm poziţiile puternic antagonice, în interesul ţării şi al contribuabililor oneşti”, arată Andreea Paul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *