Skip to content
Politică

Când vor începe lucrările la autostrada Pitești-Sibiu

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a a declarat marți că proiectantul care va realiza studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti va fi selectat în luna ianuarie, iar lucrările de construcţie ar putea începe în următorii doi ani, potrivit Mediafax.

„Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai dacă mă puneţi ministru pe următoarele cicluri… Cred că într-un an şi jumătate – doi ani se pot demara lucrările, în funcţie de cât de rapid va merge studiul de fezabilitate, cât de puţine contestaţii vor fi la licitaţiile de proiectare şi de execuţie. Sunt chestiuni administrative”, a declarat Rus la finalul dezbaterilor din Parlament privind bugetul Ministerului Transporturilor din 2015.

Ioan Rus a adăugat că realizarea acestei autostrăzi, direct sau în mai multe faze, este „o prioritate totală”.

Master Planul de Transport include această autostradă, una din cele mai aşteptate din România, ca viitor drum expres. Potrivit lui Ioan Rus, proiectul ar putea fi realizat în două etape, respectiv mai întâi ca drum expres, transformat ulterior în autostradă.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de anul curent, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.

1 comentariu la “Când vor începe lucrările la autostrada Pitești-Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *