Skip to content
Politică

Candidat PSD Buzău la alegerile parlamentare, declarat incompatibil de ANI anul trecut

Inquam Photos / Octav Ganea

Surprize pe listele Partidului Social Democrat (PSD) pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Romeo Lungu, propulsat pe locul trei pe listele PSD Buzău pentru Camera Deputaților, a fost declarat incompatibil anul trecut de Agenția Națională de Integritate (ANI).

ANI arăta într-un comunicat de presă că, în perioada aprilie 2013 – aprilie 2016 Romeo Lungu a exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv al Direcției Județene pentru Tineret Buzău și calitatea de membru în Consiliul de administrație al companiei locale de transport Trans Buz SA. Potrivit ANI, el ar fi încălcat astfel dispozițiile legale, care arată că funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate.

Lungu a atacat decizia ANI, iar procesul se judecă la Curtea de Apel Ploiești. Lista PSD Buzău pentru Camera Deputaților este deschisă de liderul partidului, Marcel Ciolacu, care a anunțat că la aceste alegeri nici un candidat al PSD să nu fie trimis în judecată pentru o speţă penală.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un control al listelor, ca să nu fie astfel de cazuri. Dacă cumva există vreo listă depusă, vom face adresă, în urma acestei decizii, şi va fi modificată la Birourile electorale judeţene”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *