Skip to content
Politică

Candidat PSD la Consiliul Local Sector 1, prins cu peste o sută de procese-verbale asupra sa. Procurorii au deschis dosar penal

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, adică doar pentru faptă, în cazul individului prins în Sectorul 1, cu peste o sută de procese-verbale asupra sa, au declarat surse judiciare. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale și, potrivit legii, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Deocamdată nimeni nu a fost pus sub învinuire, conform surselor.

Luni seara, polițiștii au făcut mai multe audieri, în cursul cărora candidatul PSD le-a explicat că ar fi vorba despre procese-verbale necesare numărătorii paralele.

" "
" "

Acum autoritatea electorală trebuie să verifice documentele și să le comunice polițiștilor dacă varianta acestuia se confirmă. După audieri, social- democratul a fost lăsat în libertate, fără să se ia vreo măsură împotriva sa. Bărbatul a fost surprins cu materialele electorale într-o încăpere a Direcției de Salubrizare, care a fost sigilată de oamenii legii. Potrivit unor surse, cel mai probabil acolo era stabilită organizarea numărătorii paralele.

Cazul a dus la un scandal uriaș în Sectorul 1. Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, l-a acuzat pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *