Skip to content
Politică

Candidat surpriză al USR la şefia Institutului Cultural Român: un actor de apartament, student mediocru

Facebook
" "

Sergiu Anghel, președintele Senatului UNATC București, atrage atenţia că un fost student al facultăţii de actorie, cu rezultate mai mult decât mediocre la învăţătură, ar putea fi propulsat de USRPLUS la conducerea unei instituţii de prestigiu a statului român.

Potrivit profesorului, este vorba de Cosmin Manolescu, „cel mai prost elev dintre cei pe care i-am dus din clasa a VIII-a până la absolvirea secţiei  de coregrafie din UNATC (după ce i-am corectat trei zile la rând o lucrare de licenţă total agramată). Manolescu ar fi fost propus la şefia ICR de Vlad Alexandrescu, în tandem cu Cristina Modreanu”.

" "
" "

Informaţia a fost publicată pe pagina sa de Facebook de consilierul PNL Adrian Moraru: „Domnul din prelungirea obiectului din imagine, propunerea USR pentru Institutul Cultural Român. Aici intr-o “reprezentație” de sector cultural independent ținută în apartamente private. Nu aș vrea să sar repede cu concluzii. Aștept păreri.

Profesorii de la UNATC spun despre el tot felul de lucruri urate. Inclusiv ca ii corectau lucrarea de licența care era scrisă agramat. Dar mai bine va pronunțați voi„, scrie politicianul liberal.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer, curator și director executiv al Fundației Gabriela Tudor. „Sunt unul din artiștii care în decembrie 1989 a avut șansa să fie un martor și participant direct la evenimentele din decembrie, evenimente care ne-au schimbat definitiv și irevocabil viața”, se prezintă Manolescu pe site-ul său.

„Fanii lui Alice în țara minunilor se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre”, scrie Centrul Național al Dansului București despre „Fragil”.

" "

1 comentariu la “Candidat surpriză al USR la şefia Institutului Cultural Român: un actor de apartament, student mediocru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *