Skip to content
Politică

Candidat surpriză la şefia Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Legătura cu serviciile secrete

realitateadedambovita.net

Postul de şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost luat la ţintă de doi grei colonei din serviciile secrete. Alexandru Oprea, actualul preşedinte al Consiliului si fost şef al SRI Dâmbovița, va avea un contracandidat supriză: jurnalistul Robert Turcescu, care a recunoscut cu câţiva ani în urmă că a fost ofiţer acoperit al unui serviciu secret din România.

În 2014, renumitul jurnalist şoca opinia publică: „Nu mai puteam să vin discutând de ofiţerul acoperit care candidează la preşedinţie, eu să mă ştiu aşa cum mă ştiam. Eram un fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, un ins care îşi minţea telespectatorii care credeau în el, vă minţeam pe voi. De-aia am decis să mă eliberez.

Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecată să arăt aceste documente şi să spun adevărul sau ce ştiu eu despre aceste lucruri şi adevărul în legătură cu ele”, a explicat la vremea respectivă Robert Turcescu gestul său.

Înainte de mărturisirea televizată, jurnalistul a scris pe blogul personal: „Da, am fost locotenent -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac aceasta mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor”.

Mesajul a fost însoţit de fotografii cu presupusele state de plată şi cu livretul militar. În document se menţionează că Robert Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515B. Acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucureşti.

Fostul şi actualul preşedinte al CJ vrea să asfalteze 220 km de drumuri judeţene

În aprilie anul trecut, Alexandru Oprea a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, după ce cel care a ocupat această funcţie şi-a pierdut mandatul, fiind exclus din PSD. Oprea a fost susţinut de către PSD, care de altfel are majoritatea în consiliu, cu 22 de mandate, restul mandatelor fiind deţinute de către reprezentanţi ai PNL.

Alexandru Oprea a mai fost preşedinte al CJ Dâmboviţa. Înainte de a ocupa funcţii administrative, Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa. Aceştia a anunţat pe Facebook că intenţionează să asfalteze peste 220 de kilometri de drumuri judeţene.

#Dâmbovița #CJD #Mai_Bine_Decât_ÎnainteVă spuneam că anul acesta vom #asfalta peste 220 de km de #drumuri…

Publicată de Alexandru Oprea pe Vineri, 14 august 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *