Skip to content
Politică

Candidat-surpriză pentru Primăria Capitalei! Omul lui Cioloș îl scoate din cursă pe Nicușor Dan

hotnews.ro
" "

USR este un partid sub asediul PLUS, după ce în 2016 a fost sub asediul băieților deștepți din Guvernul Cioloș, care acum îi servesc fostului premier un partid nou pe tavă, iar el doar se așază pe scaunul de lider.

Tot în 2016, Nicușor Dan pierdea alegerile locale sperând că va mai lupta și în 2020. Nu degeaba în ultimii ani a continuat campania electorală, în loc să se concentreze pe treburile interne din partid. Ei bine, această eroare și mai ales greșeala de a deschide ușile partidului oricui, în special unor indivizi cu CV-uri obscure, l-au trimis în anonimat și departe de USR.

" "
" "

În acest moment, omul politic Nicușor Dan nu mai există. Și tot în tăcere a dispărut și un alt lider al USR – Clotilde Armand. Practic, doi dintre oamenii care au construit USR-ul din 2016. La fel ca Nicușor Dan, Clotilde riscă să-și piardă candidatura la Primăria Sectorului 1. În vara lui 2018 s-a confruntat chiar cu un grup de nemulțumiți care au încercat demiterea acesteia de la conducerea USR Sector 1, lansând mai multe acuzații nefondate. Acum are o altă provocare – Cristian Seidler, deputat USR, și-a anunțat candidatura internă pentru Primăria Sectorului 1 și, cel mai probabil, va primi tot sprijinul acelui grup de nemulțumiți.

Cel mai afectat va fi Nicușor Dan care se va vedea înlocuit de Vlad Voiculescu, candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei în 2020. În vara lui 2018, fostul ministru al Sănătății și-a anunțat deja candidatura pentru Primăria Capitalei. Deci lucrurile sunt bătute în cuie, iar Cioloș când a făcut alianța cu USR a negociat și candidatul pentru Primăria Capitalei, în cazul în care Nicușor Dan n-a aflat. Nu degeaba, la sfârșitul săptămânii trecute, Cioloș și Barna au anunțat că va exista un candidat comun. USR-PLUS ar mai vrea, potrivit declarațiilor, și să existe doar un singur candidat al partidelor de dreapta și acela să fie al lor.

Evident, Nicușor Dan n-a aflat asta și încă mai continuă campania electorală pe Facebook. Nici nu putea să afle în condițiile în care nu mai controlează USR și nici USR nu-l mai sprijină. Este incredibil (dacă observăm în interiorul partidului) cât de repede „useriștii”, acei oameni „frumoși” care vor schimbarea în bine a României, s-au debarasat de omul care a cărat partidul în cârca sa și l-a dus acolo unde este acum, în timp ce Dacian Cioloș proteja interesele lui Dragnea în Guvern.

Despre Vlad Voiculescu se va vorbi foarte mult în 2020, momentan e clar că nu înțelege politica de la nivelul unei capitale europene și continuă un discurs general despre sănătate. Spre exemplu, poate într-o zi ne va explica cum va construi spitale în București dacă Guvernul nu-i dă bani, sau cum va moderniza RADET dacă Guvernul nu-i dă bani. Altfel, declarații habarnamiste tot auzim.

Barca de salvare pentru Nicușor Dan va fi PNL, în 2020, dacă vor ajunge la o înțelegere. Liberalii n-au candidat mai bun decât Dan și acesta poate să rupă din USR. Sau pe modelul clasic – Nicușor Dan va candida independent în 2020 și va rupe oricum din USR.

Va fi această mutare criticată de oamenii „frumoși” din USR? Cu siguranță, pentru că aceștia funcționează pe același raționament aplicat de Dragnea: cine nu e cu noi, atunci e împotriva noastră.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *