Skip to content
Europa Politică

Candidata Franței la Comisia Europeană exclude varianta unei demisii din Parlamentul European dacă va fi pusă sub acuzare

Candidata Franței la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, a exclus marți o demisie automată din executivul european dacă este pusă sub acuzare în dosarul angajărilor fictive ale asistenților eurodeputaților MoDem, potrivit unui document obținut de AFP.

Dacă voi fi confruntată cu decizii judiciare, cum ar fi o punere sub acuzare, mă voi întreba dacă pot continua să-mi exercit eficient mandatul„, a scris Goulard în acest document în care a răspuns la întrebările scrise ale eurodeputaților însărcinați cu validarea candidaturii sale, după o primă audiere considerată insuficientă.

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, a fost audiată de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. În ciuda acestui aspect, a fost nominalizată în aceeași zi ca reprezentantă a Franței în Comisia Europeană de către președintele Emmanuel Macron.

O altă anchetă privind aceste prezumtive angajări fictive a fost deschisă de Oficiul European Antifraudă, scrie hotnews.ro.

Acest dosar a făcut ca Goulard să își dea demisia din postul de ministru al Armatei în iunie 2017, la doar o lună după numirea sa.

Franțuzoaica a rambursat deja 45.000 de euro Parlamentului European, suma care corespunde salariului pe opt luni a unuia dintre asistenții săi, pentru care nu a putut aduce dovezi, dar a susținut că acest lucru nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *