Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Candidații cu care PNL se pregătește să câștige primăriile din București: partidul nu a ajuns la o înțelegere cu USR-PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Liderii liberali s-au întrunit, marți seară, într-o ședință a Biroului Politic Naţional al partidului, în cadrul căreia Ludovic Orban a anunțat că negocierile USR-PNL pentru candidaturi comune la alegerile locale au eşuat. Președintele PNL a precizat că singura certitudine în privinţa colaborării cu USR-PLUS vizează candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, spun surse politice pentru PS News.

Astfel, în lipsa unei înțelegeri USR-PLUS, PNL va merge intre în cursa pentru primăriile de sector cu candidați proprii, susținuți și de PMP. În acest sens, președintele partidului a precizat că se vor face sondaje, iar candidații oficiali ai formațiunii politice vor fi anunțați oficial până pe 15 iulie. Totodată, liderul PNL le-a cerut liberalilor să nu răspundă în niciun fel atacului liderilor USR-PLUS Bucureşti şi să-şi continue pregătirile pentru campania alegerilor locale.

" "
" "

Semnalul că liberalii nu au căzut la o înțelegere cu liderii USR în privința unei alianțe pentru primăriile de Sectoare a fost dat miercuri și de Dan Barna.

Președintele USR, a afirmat în urmă cu puțin timp că târguiala dintre partide în perspectiva alegerilor din Capitală trebuie să înceteze, atâta timp cât nu sunt luate în calcul unele principii minimale. Practic, Barna afirmă că nu poate merge pe listă cu oameni foști PSD:

Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină”.

Cine ar fi candidații PNL în sectoarele din București:

Sectorul 1: Tănase Stamule

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, se pregătește să intre în lupta pentru cel mai bogat sector al Capitalei, însă sondajele nu-i dau foarte mari speranțe liberalului, acesta poziționându-se foarte jos în comparație cu Clotilde Armand și Dan Tudorache.

Sectorul 2: Dan Cristian Popescu

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este singurul liberal care are şanse mari să câştige o primărie din Capitală, potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL. Potrivit sondajului, Dan Cristian Popescu ar fi singurul candidat care nu ar avea nevoie de o alianță cu USR și/sau PMP pentru alegerile locale. Concret: în acest moment, el este cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl face favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

Sectorul 3: Antonel Tănase

Antonel Tănase este unul dintre apropiații premierului Ludovic Orban și momentan ocupă funcția de Secretar General al Guvernului, după ce PNL a intrat la guvernare. Dar colaborarea dintre Tănase și Orban este mult mai veche, încă din 2007. Pe vremea când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor, în guvernul Tăriceanu, Antonel Tănase a fost numit consilier al ministrului Transporturilor. Ulterior, a fost avansat și a primit  rolul de secretar de stat în același minister, pentru câteva luni în 2008, reiese din CV-ul său. Din 2012 a revenit la Ministerul Transporturilor, unde a fost numit consilier al ministrului Ovidiu Silaghi, în guvernul Ponta, pe vremea USL. Antonel Tănase conduce filiala PNL Sector 3

Sectorul 4: Horia Grigorescu

Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4, chiar dacă filiala PNL Sector 4 este condusă de deputatul Pavel Popescu. Directorul Poștei Române se bucură de suficientă notorietate și va fi omul nou de la alegerile locale din 2020, într-o încercare de a strânge în jurul său voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD și de fosta clasă politică. În același timp, Horia Grigorescu ar putea atrage și multe voturi de la electoratul userist, un electorat tânăr și cu o atenție deosebită asupra mediului de afaceri.

Sectorul 5: Dan Croitoru

În decursul carierei sale politice, Croitoru a schimbat mai multe partide politice. Și-a început cariera la PNȚCD, apoi a ajuns la PNL, dar a plecat la ALDE. De aici a revenit în 2016 în sânul PNL. Croitoru a fost și primar interimar o bucată de vreme la Sectorul 5, în momentul în care Vanghelie avea probleme cu justiția. De altfel Dan Croitoru este un apropiat al fostului edil Marian Vanghelie. Acum Croitoru, chiar și cu sprijinul PNL are șanse slabe să câștige fotoliul de primar pentru 4 ani de zile.

Sectorul 6: Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, candidatul pe care liberalii îl propun la Primăria Sectorului 6, s-a profilat ca un foarte vocal critic al Gabrielei Firea, acesta ocupând și funcția de membru în Consiliul General al Capitalei. În iarnă, Ciucu a fost numit președinte al Agenției Funcționarilor Publici, anunțând ulterior că a demisionat din funcția de consilier în CGMB, fiind o poziție executivă la rang de secretar de stat incompatibilă cu altă funcție publică. Ciucu se profilează drept principalul adversar al actualului primar Gabriel Mutu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *