Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Candidații „invizibili” la Primăria Capitalei: cei 13 anonimi care vor să conducă Bucureștiul

INQUAM/Octav Ganea

La alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie în Capitală sunt 18 candidați pentru Primăria Generală a Bucureștiului și 85 de candidați pentru primăriile de sector. Însă, deși mai sunt doar 5 zile până când bucureștenii își vor alege primarii, cei mai mulți dintre candidații la Primăria Capitalei continuă să fie invizibili în spațiul public. Nume precum Radu Ghidău, Magdalena Valentina Bistriceanu, John-Ion Banu sau Alexandru Coita lipsesc complet din tabloul electoral, deși visează la locul Gabielei Firea.

Iată cine sunt cei 13 „anonimi” care vor să conducă Bucureștiul:

Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020)

Generalul Ioan Sîrbu (62 de ani), fost director al Spitalului Militar Central, este susținut de alianța electorală “Pro București 2020”, formată din Partidul București 2020 al lui Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, și Victor Ponta, liderul Pro România. Ioan Sîrbu a fost și şef al Direcţiei Medicale a Armatei. În 2016 acesta figura pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş.

Deși este susținut de un fost premier și un actual primar cu șanse reale de a câștiga un nou mandat, generalul Ioan Sîrbu este de departe cu mult sub pragul de notorietate de care beneficiază inclusiv noua alianță recent formată de cei doi.

Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale)

Ilan Laufer

Ilan Laufer (37 de ani) candidează pentru Primăria Bucureștiului din partea Partidului Forţa Identităţii Naţionale. Profesor de educație fizică și sport, Laufer a fost din decembrie 2018 consilier onorific al fostului premier Viorica Dăncilă, ca membru PSD. În noiembrie 2019 a ieșit din rândul social-democraților, iar astăzi vrea să devină primarul Bucureștiului, lipsind însă total din campania electorală.

Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România)

Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Coita (39 de ani) este expert în relaţii internaţionale și candidează din partea Partidului Republican din România pentru funcția de primar al Capitalei. Coita a fost numit consilier onorific de fostul premier Viorica Dăncilă, însă a renunțat la această poziție la scurtă vreme. Alexandru Coita a fost numit secretar de stat la ministerul transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, dar a fost schimbat în guvernul Ponta.

Sursa foto: www.zf.ro

(Partidul Social Democrat Independent)

 

Bogdan Stanoevici (62 de ani) este actor și candidează din partea Partidului Social Democrat Independent pentru un mandat de primar al Bucureștiului. Stanoevici este directorul Circului Metropolitan Bucureşti și a mai fost ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Victor Ponta.

Cătălin Ioan Berenghi (independent)

Sursa foto: Facebook

Cătălin Ioan Berenghi (39 de ani), ghid montan, candidează independent pentru Primăria Generală a Bucureștiului. Berenghi a fost luptător în Legiunea Străină.

Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă)

Sursa foto: Facebook

Avocatul Radu Ghidău (47 de ani) candidează din partea Partidului Alianţa Naţional Ţărănistă pentru un mandat de primar al Capitalei. Acesta a fost deputat de Arad în perioada 1996-2000, ales pe listele PNTCD. A fost vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului în 2012.

Magdalena Valentina Bistriceanu (PER)

Sursa foto: Facebook

Magdalena Bistriceanu (48 de ani) candidează din partea Partidului Ecologist Român. De profesie economist și consultant, Bistriceanu a fost vicepreședinte al PMP.

Octavian Bădescu (independent)

Octavian Bădescu (45 de ani) este economist și candidează ca independent la Primăria Generală a Municipiului București. El este antreprenor și fondator al unei companii de curierat.

Radu Octavian Moraru (independent)

Sursa foto: Facebook

Radu Octavian Moraru (51 de ani) este controlor de trafic aerian și candidează ca independent la funcția de primar.

John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română)

Sursa foto: John-Ion Banu Facebbok

John-Ion Banu (60 de ani), om de afaceri, de profesie inginer, candidează din partea Partidului Naţiunea Română la funcția de primar general al Bucureștiului.

Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor)

Claudiu Richard Târziu (47 de ani), jurnalist, candidează din partea Alianţei pentru Unirea Românilor la Primăria Capitalei.

Ileana Daniela Nănău (PRM)

Ileana Daniela Nănău este inginer și manager și candidează din partea Partidului România Mare (PRM) la Primăria Generală a Bucureștiului.

Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie)

Sursa foto: Facebook

Sebastian Popescu, fost medic veterinar, este cel mai tânăr candidat la Primăria Generală a Bucureștiului (37 de ani). Acesta candidează din partea Partidului Noua Românie.

 

1 comentariu la “Candidații „invizibili” la Primăria Capitalei: cei 13 anonimi care vor să conducă Bucureștiul

  1. Coiță asta trebuie sa-si faca un control psihiatric , defapt si Laufer si mai multi candidati prezentati le trebuie un control psihiatric inclusiv John Banu , Laura Valentina Magdalena Bistriceanu care , a fost in PSD , a fost in Forta Civica , a fost in PMP acum e la PER , de aici unde se va mai duce ? Se stie ca Laura Magdalena Valentina Bistriceanu este in consiliul de administratie a companiei municipale de sanatate numita de Gabriela Firea , se stie ca PER este iepurele PSD , PER se activeaza o data la 4 ani pt a rupe din electoratul de dreapta de factura ecologista , in rest PER nu exista asa si aceasta candidata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *