Skip to content
Politică

Candidații pentru Curtea de Conturi vor fi audiați luni în Comisiile de buget din Parlament

Inquam Photos / George Calin

Membrii Comisiilor de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor îi vor audia, luni, de la ora 14.00, pe candidaţii la funcţiile vacante de consilier la Curtea de Conturi, un vicepreşedinte – Autoritatea de Audit – şi cinci membri.

Fiecare candidat va primi din partea celor două Comisii de buget un aviz, care va fi supus votului plenului Parlamentului.

" "

PNL a decis să o susţină pe Claudia Boghicevici pentru un mandat de consilier la Curtea de Conturi, iar preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are „nicio problemă în a-l susţine pe Niculae Bădălău” pentru o astfel de funcţie.

Nicu Marcu, numit miercurea trecută de Parlament în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat că renunţă la postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

În adresa transmisă Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Nicu Marcu preciza că îşi depune demisia, începând din 24 iunie, din funcţia de consilier de conturi – vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Parlamentul se va reuni, marţi, în şedinţă comună pentru numirea unor membri la Curtea de Conturi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *