Skip to content
Politică

Candidatul ALDE la europarlamentare, Daniel Barbu, avertizează în privința referendumului: Nu aceasta este tema alegerilor din 26 mai

Au mai rămas câteva zile până la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European, care vor aduce însă și o temă adițională: cea legată de referendumul pe justiție propus de președintele Iohannis. În acest context, candidatul ALDE pentru Parlamentul European, Daniel Barbu, a precizat pentru PSNews.ro că tema alegerilor din 26 mai nu ar trebui să fie legată de cum este guvernată România, ci despre cum participăm noi, ca români, la guvernarea Europei.

“Eu personal nu sunt de acord cu președintele pe această temă, dintr-un motiv foarte simplu: tema legată de cum e guvernată România va fi abordată în alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Aceste alegeri din 26 mai sunt despre cum putem noi, românii, să participăm la guvernarea Europei. Asta este tema acestor alegeri și din păcate sunt partide politice care ne trag înapoi și ne împiedică să avem această dezbatere. Ori discuția despre Europa, despre temele europene este extrem de firavă pentru că toate discuțiile ajung până la urmă la guvernarea României pe care unii o consideră bună, alții o consideră proastă și așa mai departe.

Sigur, cred că toate alegerile, în toate țările europene oglindesc într-un anumit fel raporturile de forță în politica internă. Observatorii politici privesc cu atenție și din acest punct de vedere, dar cred că trebuie să avem o dezbatere internă pe teme cu adevărat europene, având în vedere avântul populismului, resurecția protecționismului, două curente majore care tind să sugrume proiectul european. Trebuie să vorbim despre felul în care noi putem participa la construcția europeană, a conchis Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *