Skip to content
Europa Politică

Candidatul Belgiei la funcţia de comisar european, vizat de noi acuzaţii de corupţie

Didier Reynders, fost ministru de externe şi candidatul Belgiei pentru funcţia de comisar european, a fost vizat marţi de noi acuzaţii de corupţie, la scurt timp după ce procurorii au renunţat la o anchetă privind spălarea de bani, relatează Reuters.

Noile acuzaţii, înaintate săptămâna aceasta de un fost agent de informaţii, Nicolas Ullens, ar putea reprezenta un obstacol în candidatura lui Reynders pentru funcţia de comisar european.

Oficialul belgian este acuzat că a încercat să muşamalizeze o investigaţie privind plăţi ilegale şi care are în vedere afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo.

Reynders a negat toate acuzaţiile, iar un procuror de la Bruxelles a renunţat vineri la prima anchetă, semnalând lipsa dovezilor.    Un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a informat că acesta consideră că primul caz este închis, scrie adevarul.ro.

Noua plângere are la bază 18 rapoarte ale serviciilor de informaţii, realizate între 2009 şi 2015, în care Reynders şi alţi oficiali din Guvern sunt acuzaţi de spălare de bani, informează Ullens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *