Skip to content
Politică

Candidatul lui Ponta la Primăria Capitalei a participat la înhumarea generalului Vasile Milea

psnews.ro

Generalul Ioan Sîrbu, candidatul Pro România la Primăria Capitalei, a fost în proximitatea unuia dintre marile mistere ale Revoluției din decembrie ’89: moartea gen. Vasile Milea, fost ministru al Apărării Naționale, scrie Newsweek România.

Informația a fost oferită chiar de gen. Sîrbu, în depoziția pe care a dat-o în fața procurorilor militari care anchetează și în prezent moartea gen. Vasile Milea.

Depoziția a fost obținută de către fostul jurnalist de investigații de la „Jurnalul Național”,  Răzvan Belciuganu. Urmare a dezvăluirilor jurnalistului despre Revoluția din ’89, dosarul sinuciderii gen. Vasile Milea a fost redeschis de procurorii militari.

În 1989, Ioan Sîrbu lucra ca subofițer, sanitar-șef în cadrul Secției de chirurgie maxilo-facială a Spitalului Militar Central din București. Mai precis, își desfășura activitatea la cabinetul generalului Stănicioiu, comandantul de la acea dată al Spitalului, funcție pe care gen. Sîrbu avea să o dețină ulterior.

Generalul Stănicioiu era un prieten apropiat al gen. Milea, cei doi fiind născuți în aceeași comună argeșeană Lerești.

Ioan Sîrbu povestește că a fost surprins că trupul gen. Milea (găsit pe 22 decembrie 1989 fără suflare într-o încăpere a Comitetului Central, după ce în prealabil s-a auzit o împușcătură- n.red.), nu a fost transportat la Spitalul Militar Central, ci la Spitalul Elias.

Sîrbu le-a spus procurorilor militari că „până în după amiaza zilei de 29 decembrie 1989 nu am avut informații despre ce s-a întâmplat cu cadavrul lui Milea.” El a povestit că a primit ordin de la gen. Stănicioiu să participe la înhumarea prietenului său, pentru a asigura, în caz de nevoie, asistență medicală familiei defunctului.

Sicriul gen. Milea a fost depus temporar la Academia Militară din București după care, în dimineața zilei de 30 decembrie 1989, a fost transportat în com. Lerești (jud. Argeș) unde a avut loc ceremonia de înhumare.

Actualul gen. Ioan Sîrbu spune că, în tot acest timp a fost aproape de familia Milea, și, în cele din urmă, nu a fost necesară intervenția medicală.

Puteți citi articolul integral aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *