Skip to content
Politică

Candidatul PNL care ar putea ajunge președintele Consiliului Județean Prahova

Poaspăt instalat în funcţia de co-preşedinte interimar al PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, ales parlamentar în Circumscripţia electorală nr.12 Călăraşi, şi-a anunţat sambată, la Sinaia, intenţia de a candidada în interiorul partidului în cursa pentru nominalizarea la funcţia de preşedinte al CJ Prahova, la alegerile locale din acest an. Reamintim faptul că, de anul acesta, numirea pe funcţia de preşedinte al CJ, potrivit legii, se obţine cu majoritate simplă a consilierilor judeţeni.

Deşi anunţul trebuia să fie o surpriză pentru conferinţa anunţată miercuri, în prezenţa co-preşedintelui liberalilor, Alina Gheorghiu, proaspăt numit în funcţia de co-preşedinte interimar al filialei judeţene de la Prahova, Iulian Dumitrescu a susţinut sambătă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Sinaia, că intenţionează să obţină anul acesta funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Pe 18 ianuarie, Biroul Permanent Naţional ar urma să analizeze prima tranşă de validări pentru candidaturile la funcţiile de primar de reşedinţă de judeţ şi de candidaţi la şefia Consiliilor Judeţene, BPM urmând să se reunească pe aceeaşi temă pe 8 februarie, informează observatorulph.ro.

Momentan, la Prahova nu a fost încheiat procesul de validare al candidaţilor în Biroul Judeţean, urmând ca această validare să se realizeze cât mai grabnic.

Cât priveşte candidatura lui Iulian Dumitrescu, ales senator la alegerile din 2012 în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.12 Călăraşi, acesta susţine că ar avea ceva legături cu Prahova, pe motiv că s-a născut la Vălenii de Munte şi a terminat liceul la Colegiul Naţional I.L. Caragiale. Dumitrescu a recunoscut însă că locuieşte în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *