Skip to content
Politică

Candidatul PNL la Primăria Baia Mare vrea renumărarea voturilor: S-au petrecut mari nereguli

facebook
" "

Candidatul PNL la Primăria municipiului Baia Mare, Mircea Cirţ, a cerut BEC renumărarea voturilor, susţinând că există suspiciunea unor mari neregului.

La alegerile din 27 septembrie pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, la multe secţii de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea buletinelor de vot şi consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanţa conţinutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată). Pare că sună a generalităţi cârcotaşe, până veţi privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veţi mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor creşte cu… 100(!), de la 631 la 731, cu explicaţia eliptică ‘adunat din interior’; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25 să fie declarate nule„, a declarat Mircea Cirţ într-un comunicat de presă.

" "
" "

El a precizat că situaţia l-a făcut să se adreseze BEC, BEJ Maramureş şi BEM Baia Mare, cerând renumărarea voturilor: „Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureş şi BEM Baia Mare. Am ataşat reclamaţiei nu doar ‘ciudate’ procese verbale, ci şi mai multe declaraţii ale unor reprezentanţi din secţiile de votare (secţii pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect şi predicat că preşedintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secţie spre validare. Motivaţia a fost una ‘de natură umană: de tipul ‘asta consumă timp şi noi ne grăbim să ajungem acasă’. În mod firesc, textul reclamaţiei exprimă într-un mod juridic riguros cele consemnate mai sus. Ţinând cont de argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate şi să se dispună renumărarea voturilor de faţă cu reprezentanţii formaţiunilor participante la aceste alegeri locale„.

Candidatul PNL Maramureş pentru Primăria Municipiului Baia Mare, Mircea Cirţ, a obţinut la alegerile locale un procent de 28,15%, în timp ce contracandidatul său, Cătălin Cherecheş, a fost reales în funcţia de primar cu un procent de 41,6%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *