Skip to content
Puterea Știrilor Video

Candidatul PNL pentru CJ Neamț vrea să atragă fonduri europene de peste un miliard de euro: E nevoie de proiecte pentru infrastructură

cdep.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, spune că își dorește să atragă fonduri europene în valoare de un miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii județului Neamț.

Cozmanciuc a explicat că, în prezent, județul se află pe locul 41 la nivel național în ceea ce privește accesarea fondurilor europene din cauza lipsei proiectelor. Candidatul PNL la Consiliul Județean Neamț susține că pentru a nu se pierde definitiv programele existente, ele trebuie să „intre în ceea ce înseamnă o logică și un management privat cu adevărat transparent”.

S-a ajuns la lucrul ăsta prin lipsa proiectelor, probabil, pentru că dacă nu sunt proiecte clar nu poate fi vorba nici de accesare. O să vorbesc și despre proiectele pe care le am pentru atragerea fondurilor europene dar o să menționez în primul rând o situație reală: în momentul de față județul Neamț încă are comunități care nu au apă rece, uneori zile în șir. Aceasta este o realitate, pentru că societatea care este în subordinea Consiliului Județean, Apaserv, nu furnizează apă, are probleme din punct de vedere ale infrastructurii, din punct de vedere al managementului și are unul dintre cele mai mari prețuri la apă din țară. De aceea am să spun clar că proiectul pe care îl are societatea de 255 de milioane de euro este cu riscul de a fi pierdut. Însă, pentru acest lucru, pentru a nu fi pierdut, trebuie imediat să intre în ceea ce înseamnă o logică și un management privat cu adevărat transparent. Este un proiect început de foarte mult timp și care în momentul actual el stagnează”, explică președintele PNL Neamț.

În calitate de candidat la CJ Neamț, Mugur Cozmanciuc declară că printre planurile pe care le are se numără „dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii de apă, canal și gaz, construirea unui centru național de sănătate dar și modernizarea și reabilitarea tuturor obiectivelor istorice”.

Ceea ce eu vizez pentru perioada imediat următoare este ca județul Neamț să aibă în priorități atragerea fondurilor europene și peste un miliard de euro îmi doresc să ajungă în județul Neamț, bani care se vor regăsi în dezvoltarea infrastructurii rutiere, în dezvoltarea infrastructurii de apă și canal, în dezvoltarea infrastructurii de gaz, în construcția unui centru național de sănătate, practic îmbunătățirea condițiilor din sistemul de sănătate prin construcția unui spital județean la Piatra Neamț, bani care se vor regăsi în modernizarea și reabilitarea tuturor obiectivelor istorice pentru că județul Neamț are un patrimoniu cultural și spiritual bogat care nu este valorificat”, afirmă Mugur Cozmanciuc.

Totodată, președintele PNL Neamț este de părere că „rezolvând aceste obiective, se rezolvă o problemă majoră iar județul Neamț va fi pus atât pe harta investițiilor, cât și pe cea turistică a României”.

Rezolvând aceste obiective, practic rezolvăm o problemă majoră. Facem județul Neamț adaptiv și îl punem pe harta investițiilor sau a investitorilor dar și pe harta turistică a României. În momentul respectiv vom putea vorbi despre o atragere de capital spre județului Neamț care se va regăsi în nivelul de trai al fiecărui cetățean de acolo ceea ce va însemna inclusiv o creștere a salariului mediu care acum este într-un loc al rușinii, al sărăciei, 2269 de lei”, a conchis candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *