Skip to content
Politică

Candidatul PSD la prezidențiale. Ecaterina Andronescu: Are toate șansele nu numai să intre în turul doi, dar și să câștige

Inquam Photos / Alberto Gro4sescu

Un candidat social-democrat în alegerile prezidenţiale va avea toate şansele nu numai să intre în turul doi, dar şi să câştige, a declarat ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat că factorul care ar contribui la această situaţie ar fi dimensiunea PSD la nivelul electoratului.

Cu toate acestea, şansele de câştigare a alegerilor ar fi chiar și mai mari în situaţia în care ar exista o înţelegere cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) cu privire la un candidat comun.

Dacă există înţelegere în alianţă să iasă cu un singur candidat, şansele cresc. Dacă această înţelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul său candidat şi cred că PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are în electorat, are toate şansele candidatul PSD-ului nu numai să intre în turul doi, dar chiar să câştige. Sau candidatul alianţei. (…) Momentan suntem înainte de o decizie, deci putem să vorbim doar despre scenarii posibile”, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

Afirmaţiile ministrului educaţiei sunt similare cu cele ale lui Liviu Dragnea, de pe 27 decembrie.

Atunci, preşedintele PSD a spus că nu respinge din start varianta unei candidaturi a liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru alegerile prezidenţiale. De asemenea, important ar fi ca viitorul preşedinte să fie un candidat comun al celor două partide care formează coaliţia de guvernământ.

„Intenţionez să ajungem într-un timp rezonabil – şi eu, şi domnul Tăriceanu şi cele două partide – la concluzia că trebuie să fie un candidat unic şi după momentul acela vom şi stabili cine are cele mai mari şanse. Nu resping nicio variantă, nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva. Cine vom constata că are cele mai mari şanse, pentru că domnia lui Iohannis trebuie să înceteze. Încă cinci ani cu Iohannis înseamnă dezastru pentru România„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *