Skip to content
Politică

Candidatul PSD pentru șefia CJ Mureș, respins de instanță

Facebook/vasile gliga

Tribunalul Mureş a admis luni, în primă instanţă, o contestaţie depusă împotriva candidaturii preşedintelui PSD Mureş, Vasile Ghiorghe Gliga, la preşedinţia Consiliului Judeţean, întrucât pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate acesta figurează ca având interdicţie de a candida până în luna noiembrie a acestui an.

Admite contestaţia formulată de contestatorul B.C. (cu datele) împotriva Hotărârii numărul 22 din data de 15.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş. Anulează Hotărârea numărul 22 din data de 15.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş privind admiterea şi înregistrarea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş a domnului G.V.G. propuse de Partidul Social Democrat depusă la BECJ nr. 28 Mureş. Respinge candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş a domnului G.V.-G., propusă de Partidul Social Democrat. (…) Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş”, se arată pe portalul instanţei.

Contestaţia care face obiectul dosarului numărul 1645/102/2020 a fost depusă de un fost membru al PSD, Cornel Brişcaru.

În urmă cu o zi, instanţa s-a pronunţat definitiv pentru respingerea candidaturii vicepreşedintei Organizaţiei de Femei a PSD, Maria Precup, pentru un nou mandat de primar al municipiului Reghin, tot pe motiv că aceasta figurează cu interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani de la încetarea mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *