Skip to content
Europa

Candidatul României pentru postul de comisar european va fi audiat în Comisia Transporturi a Parlamentului European în 14 noiembrie

Candidatul României pentru funcția de comisar european va fi audiat în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în 14 noiembrie, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Conform sursei citate, candidatul român pentru postul de comisar european va fi audiat în 14 noiembrie la ora 15.00.

Guvernul Ludovic Orban ar urma să trimită o scrisoare Comisiei Europene prin care să îl propună pe europarlamentarul Siegfried Mureșan pentru funcția de comisar european, a scris Reuters, citând surse din PNL.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru Victor Negrescu. Comisia Europeană a transmis în urmă cu o săptămână că există îndoieli că ultima nominalizare a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu, a fost făcută legitim de către Guvernul interimar care a exercitat puterea la București. CE a apreciat că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că „oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României și că va solicita audierea acestuia în comisia parlamentară pentru afaceri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *