Skip to content
Politică

Candidatura lui Ponta, contestată la CCR de un prezidențiabil

Unul dintre prezidențiabili a sesizat Curtea Constituţională, cerând instituţiei să decidă dacă premierul Victor Ponta a încălcat Constituţia şi să verifice legalitatea candidaturii acestuia după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a fost ofiţer acoperit SIE.

Gheorghe Funar a declarat, joi, că în urma sesizării CC, pe care a depus-o joi, candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale riscă să fie blocată.

„În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale au apărut informaţii furnizate de preşedintele Băsescu referitoare la candidatul Victor Ponta, care a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997-2001, când deţinea funcţia de procuror. Eu am trecut de la vorbe la fapte pentru elucidarea acestui caz şi am sesizat Curtea Constituţională care trebuie să decidă, pe bază de probe, dacă Victor Ponta a încălcat Constituţia. Am cerut CC să verifice legalitatea candidaturii lui Ponta care, în opinia mea, încalcă dispoziţiile constituţionale ale articolului 40, alin. 3. Este o bombă cu efect întârziat, iar Ponta riscă să fie blocat de CC”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, Curtea Constituţională este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea preşedintelui României.

„Am propus să fie acceptat şi citat ca martor preşedintele Traian Băsescu, care deţine şi probe testimoniale. În funcţie de decizia CC, premierul Victor Ponta va şti dacă mai candidează sau se retrage din competiţie şi rămâne, degeaba, numai pe buletinul de vot şi pe milioanele de afişe, bannere, cearceafuri electorale, cu care a împânzit toată ţara”, a menţionat Gheorghe Funar.

Candidatul independent la Preşedinţia României a afirmat că demersul său este perfect legal şi că sesizarea sa a fost înregistrată, joi, la CC cu numărul 4661.

Potrivit reprezentanţiilor Curţii Constituţionale, sesizarea depusă de Gheorghe Funar va fi analizată vineri.

2 comentarii la “Candidatura lui Ponta, contestată la CCR de un prezidențiabil

  1. Ponta a incalcat si incalca toate legile posibile!!!din pacate nu au fost luate masuri si nici nu cred ca se vor lua!!! de un singur lucru trebuie sa avem grija si anume sa nu ajunga presedinte acest hot!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *