Skip to content
Politică Video

Candidatura lui Vanghelie nu sperie PSD Sector 5: “Ne-ar fi părut rău să nu o facă” EXCLUSIV (VIDEO)

Daniel Florea, presedintele PSD Sector 5 si candidat pentru postul de primar al sectorului 5 a vorbit in premiera la interviurile PSnews despre cum se vede candidatura lui Marian Vanghelie, anuntata pe ultima suta de metri. In plus, acesta a explicat si cum se va modifica modul de se face campanie in sector in aceste conditii. Acesta a raspuns astfel intrebarilor venite din partea jurnalistului Dan Bucura:

(2:10 – 6:01)

Dan Bucura: Marian Vanghelie, un personaj provenind, ca să spun aşa, din pepiniera PSD-ului, tocmai şi-a depus, pe ultima sută de metri, candidatura la Sectorul 5. În ce fel afectează acest lucru şansele dv.?

 

Daniel Florea: Eu cred că nu le afectează. Mie mi-ar fi părut rău să nu îşi depună candidatura. Şi vă spun cu toată sinceritatea, pentru că foarte multe probleme ar fi rămas fără răspuns. Sunt multe lucruri pe care Marian Vanghelie le-a făcut ca primar în aceşti 16 ani. Multă lume spune că a făcut şi foarte multe lucruri mai puţin bune, dar la asta trebuie să răspundă el. Noi, PSD-ul, echipa PSD, noi vom răspunde la ce vrem noi să facem, care sunt priorităţile noastre, ce credem noi că este bine pentru oameni. La întrebările despre Marian Vanghelie va răspunde Marian Vanghelie.

 

Dan Bucura: Intrarea sa în această cursă electorală e un risc, în sensul că ar putea deveni o campanie electorală murdară? Pentru că sunt oameni care consideră că el are acces către o anumită etnie, reprezentată şi ea în acel sector, care ar putea să facă – repet – o campanie murdară. Vă temeţi de o campanie electorală murdară în acest moment?

 

Daniel Florea: Nu. Şi aş răspunde pe două paliere. Un palier este că nu există etnii, există oameni în Sectorul 5 şi aceştia au nevoie de un primar. Şi atunci eu mă pregătesc să devin primarul tuturor oamenilor din Sector, fără să conteze pentru mine vreo secundă etnia, gradul de educaţie – eu ştiu -locul unde locuiesc în Sector. Cred că toţi oamenii din Sectorul 5 trebuie să fie reprezentaţi de primarul pe care l-au ales. În al doilea rând, nu cred că este loc pentru o campanie electorală murdară. Sunt prea multe lucruri urâte, printre care  s-au spus, s-a făcut referire la administraţia din Sectorul 5, au fost tot felul de acuzaţii, nu cred că pe asta trebuie să ne bazăm şi nu cred că asta îi interesează pe oameni. Pe oameni îi interesează ce poţi să faci pentru ei. Nu vom avea niciun fel de campanie negativă. Noi vom face o campanie în care vom spune ce vrem noi să facem, nu vom ataca nici pe domnul Vanghelie, nici pe ceilalţi contracandidaţi, noi vom avea o campanie pozitivă, cu argumente de ce este bine să facem aşa, de ce este bine să facem aşa – fără niciun fel de conotaţie negativă.

 

Dan Bucura: O ultimă întrebare legată de domnul Vanghelie. Sigur, nu este problema dv. dar cum se vede totuşi acest lucru: dânsul are, în momentul de faţă, o interdicţie de a se apropia, de a intra, până la urmă, în instituţia unde a lucrat. Dacă ar câştiga mâine alegerile, ar fi probabil în aceeaşi situaţia, nu ar putea să meargă la locul de muncă. Nu se poate face din asta inclusiv un mesaj către electorat?

 

Daniel Florea: Ba da. Dar cred că vor fi alţii care vor da mesajul acesta. Eu nu ştiu ce să spun. Poate i se va ridica interdicţia. Nu ştiu. Într-adevăr, ne-am gândit la lucrul acesta, însă eu vreau să îl înving pe domnul Vanghelie în ring, pe argumente şi pe chestiuni care trebuie făcute în sector şi nu pe chestiuni administrative sau de administrare a actului juridic.

 

Dan Bucura: Dar sunteţi convins că îl veţi învinge pe domnul Vanghelie sau pe ceilalţi contracandidaţi?

 

Daniel Florea: Da, sunt ferm convins că îl voi învige şi, mai mult decât atât, toate sondajele de opinie şi toate discuţiile pe care le avem cu oamenii converg către această ipoteza. Sunt foarte ferm convins că, în acest moment, echipa PSD va ieşi învingătoare în Sectorul 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *