Skip to content
Politică

Candidatură-surpriză la șefia PMP. Ce lider vrea funcția Elenei Udrea

Se pregătește o candidatură-surpriză la șefia PMP. După ce actualul președinte al partidului, Elena Udrea a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de lider al formațiunii, omul doi din partid sugerează că ar fi interesat să candideze la șefia PMP.

Secretarul general al Partidului Mişcarea Populară , deputatul Clement Negruţ, a declarat azi, la Alba Iulia, că nu exclude o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al formaţiunii, menţionând însă că deocamdată are în sarcină pregătirea congresului din 8 februarie.

„Nu vă ascund faptul că sunt preocupat de viitorul acestui partid şi dacă consider că, prin experienţa mea, prin capacitatea mea politică, pot să coordonez activitatea acestui partid şi să-l pregătesc, împreună cu o echipă, categoric, pentru alegerile din 2016, nu o să stau niciun minut pe gânduri. Dar în momentul de faţă eu am o altă sarcină foarte importantă în calitate de secretar general, prin acţiunile şi prin activitatea partidului să ţin partidul cât mai unit. Doi, să organizez un congres, într-o perioadă foarte scurtă de timp, iar trei, coordonez şi echipa de modificare a statutului, statutul pe care vom avea alegeri în viitorul congres. Deci eu am de lucru acum suficient, dar încă o dată vă spun, nu exclud o candidatură. Nu o exclud”, a afirmat Clement Negrut, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, acesta a adăugat că  dezavantajul funcției de preşedinte de partid este că nu-i prea place Bucureştiul şi că ar însemna, totodată, să stea departe de familia sa.

„Luni (19 ianuarie — n.r.) vom stabili clar care va fi procedura de candidatură şi data până când se vor depune candidaturile”, a declarat secretarul general al PMP.

Deputatul a explicat și devansarea datei congresului PMP, precizând că s-a recurs la acest lucru şi ‘pentru că e un vid de autoritate în partid în momentul de faţă şi a fost o mare aşteptare în rândul membrilor PMP în ceea ce priveşte venirea preşedintelui Traian Băsescu’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *