Skip to content
Politică

Candidează Dan Motreanu la Congresul PNL? Ce spune președintele PNL Giurgiu

Inquam Photos / Octav Ganea

Surse liberale au precizat pentru PS News că în ședința Biroului Executiv s-a decis ca în jurul datei de 15 septembrie să fie organizat Congresul partidului, iar unul dintre contracandidații lui Ludovic Orban ar putea fi chiar europarlamentarul Dan Motreanu.

Contactat de PS News, Motreanu nu a exclus o candidatură la Congres, însă a precizat că va avea o discuție cu Ludovic Orban și mai apoi va  lua o decizie.

„Mai întâi să se convoace Congresul și vedem după dacă voi candida sau nu. Deocamdată nu m-am gândit la nicio opțiune, aștept să se convoace, să discut și cu domnul președinte Orban și voi lua o decizie după ce se va convoca Congresul. Până acum nu am avut nicio discuție în acest sens”. susține Dan Motreanu pentru PS News.

Precizăm că PS News a scris luni despre faptul că în Partidul Național Liberal există în prezent 3 tabere. Prima este tabăra pro-Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii politice fiind susținut de 37 de organizații.

A doua tabără este cea formată în jurul actualului premier Florin Cîțu. Acesta este susținut de organizațiile Timiș, Gorj și posibil Galați, plus organizațiile din Transilvania (Cluj și Bihor). Interesant, însă, de văzut va fi cum se va poziționa Ardealul, având în vedere că Organizațiile Alba și Bistrița au anunțat public că îl vor susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la șefia PNL.

Amintim că, prezent la Puterea Știrilor, Mircea Hava, președintele PNL Alba a anunțat că îl va susține la Congres pe Ludovic Orban. „Eu o să văd cine va candida, dar dacă Ludovic Orban își dorește, eu o să merg în continuare cu el. Nu am făcut lucruri rele până acum și sper să putem face lucruri bune în continuare. Echipa se clădește, se întărește. Da, îl susțin pe Ludovic Orban pentru un nou mandat”, a declarat Mircea Hava, la Puterea Știrilor.

O a treia tabără care se conturează este cea în jurul lui Dan Motreanu, din care fac parte organizațiile performante din Sud Muntenia. De precizat că organizațiile din Oltenia sunt deja cu Ludovic Orban.

DETALII AICI: Imaginea momentului în PNL: s-a stabilit când ar putea avea loc Congresul partidului. Cele 3 tabere care s-ar putea confrunta

2 comentarii la “Candidează Dan Motreanu la Congresul PNL? Ce spune președintele PNL Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *