Skip to content
Politică

„Candidezi ca un hoţ”. Campanie inedită împotriva celor care fură startul în campanie

Candidații care au furat START-ul de promovare sunt puși la zid de o campanie inedită.

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor(PACT) condamnă acțiunile partidelor politice care au fost demarate înainte de termenul legal de promovare  a campaniei.

Astfel, cei care au furat START-ul de promovare sunt aspru criticați de către PACT (Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor) care reunește „tinerii”-toți cetățenii care cred în șansa unui viitor mai bun pentru România.

Astfel că  PACT invită toți cetățenii, prin intermediul campaniei ” Candidezi ca un hoț” să semnaleze forme de publicitate electorală înainte de termen  prin postare de materiale video sau foto pe următoarea pagină de Facebook: https://www.facebook.com/Candidezi-ca-un-ho%C5%A3-1760360297526900/

 

„PACT atrage atenția asupra faptului că potrivit legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor, deci în data de 6 mai 2016.

De asemenea, potrivit legii 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, toate formele de publicitate stradală sunt amplasate doar în baza unei autorizaţii de construire, emisă de către primarii de sector sau de către Primarul General, pentru zonele protejate.

 

Aşadar, toate formele de promovare electorală deja amplasate fie au primit autorizații emise nelegal, fie nu au primit autorizaţii.

PACT solicită ferm retragerea din spațiile publice a tuturor formelor de promovare electorală și cere un răspuns din partea autorităților locale, dar și a partidelor politice privind motivele unor astfel de acțiuni ilegale.

În cazul lipsei unei reacții prompte, PACT își asumă începerea unor acțiuni legale în contencios administrativ împotriva celor care încalcă cu bună știință legea. De asemenea, PACT face un apel la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) pentru a dispune sancțiuni împotriva primarilor, dar și a beneficiarilor care nu respectă legea.  Totodată, PACT va sesiza şi instituţia prefectului, care are competenţe în verificarea legalităţii actelor administrative, precum autorizaţiile de construire”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției PSnews

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *