Caniculă la Zoo Brașov. Animalele primesc hrană înghețată

zoo brasov
zoo brasov/ buna ziua Brasov

Apă din abundență, sistem de răcire în interior și chiar hrană înghețată. Sunt metodele cu care animalele de la Zoo Brașov sunt ajutate să treacă mai ușor peste temperaturile ridicate din această perioadă. Deși, spune conducerea parcului zoologic, animalele exotice mari sunt oarecum adaptate la temperaturi ridicate. Toate animalele sunt monitorizate de doi doctori, care fac și recomandări, în funcție de specie, potrivit radiobrasov.

„Având în vedere că sunt specii exotice, în perioada caldă nu este neapărat o situație imposibil de suportat, însă ne asigurăm că se îndeplinesc toate condițiile și unde este nevoie intervenim. Avem peste 100 de specii. Spre exemplu, la panda roșu, avem în interior un sistem de răcire a aerului. La recomandarea medicului, folosim și alimente înghețate în anumite cazuri. Felinele suportă bine căldura. Leii, tigrii sunt din zonele calde. Câtă vreme au apă la dispoziție și la discreție, ca de fiecare dată, nu doar în perioada caniculară, e destul de ușor de suportat căldura.“, spune directorul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.

Sunt și animale care fac un adevărat spectacol în zilele călduroase.

„Cei care se bucură, într-adevăr, de căldură, sunt lemurii. Stau cu brațele deschise și parcă fac plajă.“, a adăugat directorul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.

Zoo Brașov îi așteaptă pe vizitatori în fiecare zi, între orele 9.00 și 19.00. De asemenea, cei care doresc pot să meargă și la Planetariul „Dumitru Prunariu”.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: