Skip to content
Meteo

Canicula sufocă România. Valul de căldură se extinde iar temperaturile ajung la 38 de grade la umbră

https://unsplash.com/

ANM a anunţat că în zilele următoare, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, în timp ce temperaturile vor urca până la 38 de grade la umbră, aerul devenind irespirabil iar indicele d edisconfort termic va fi accentuat.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, miercuri vremea se va menţine călduroasă în mare parte din ţară, caniculară la amiază în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

De joi, în partea de vest, nord şi centru se întorc furtunile. Sudul şi sud-estul ţării vor avea în conitnuare parte de o vreme caniculară pentru că valorile de temperatura rămân ridicate în special în Lunca Dunării.

Conform ANM, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni instabilă în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, iar spre seară şi noaptea şi în Oltenia, nordul Moldovei şi vestul Munteniei, precum şi la munte, vor fi înnorări accentuate, averse local torenţiale, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină. În restul teritoriului local va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar cerul va fi variabil.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 14 şi 24 de grade.

În Capitală se anunţă vreme caniculară, va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Vineri, vremea va fi în general instabilă în Maramureş, Crişana şi Banat, unde temperaturile vor continua să scadă uşor, dar şi în Transilvania şi cea mai mare parte a Olteniei, unde răcorirea vremii faţă de zilele anterioare va fi semnificativă. În aceste regiuni, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse local torenţiale, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar disconfortul termic se va menţine ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi pe spaţii mici în dealurile Munteniei şi Moldovei.  Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20 de grade, mai scăzută în zona periurbană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *