Skip to content
Sport

Canotajul românesc vrea 2 medalii la Jocurile Olimpice

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, că instituţia pe care o conduce îşi asumă câştigarea a două medalii şi obţinerea a trei locuri 4-6 la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

La forumul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de ieri ne-am asumat pentru Tokyo două medalii şi trei locuri 4-6. Dar acele locuri 4-6 vom încerca să le transformăm în medalii la Jocurile Olimpice„, a spus preşedinta la finalul Galei Canotajului Românesc 2019, scrie agerpres.ro.

" "

Ea a menţionat că îşi doreşte ca FRC să participe la Jocurile Olimpice cu nouă echipaje. „Întotdeauna există loc de mai bine. Niciodată nu poţi să spun că ai avut un an perfect şi că mai mult de atât nu se putea. E clar că performanţa este mare având în vedere că venim după o pauză, ca să spun aşa. Revenirea s-a arătat puţin la Rio de Janeiro, cu aceşti sportivi din noua generaţie care au demonstrat că se pot lupta cu cei mai mari canotori ai planetei. Sunt ferm convinsă că şi anul viitor ne vom bucura de rezultatele lor. E loc de mai bine pentru că strategia noastră în 2019 a fost să calificăm la Tokyo bărcile mai mici, iar anul viitor aruncăm în lupta calificărilor echipajele de 8+1 feminin şi masculin. Deci primul obiectiv al nostru pe 2020 este să calificăm încă 2 bărci la Tokyo, să avem în total 9”, a adăugat Lipă.

Componentă a bărcii care a adus României ultima medalie de aur în proba feminină de 8+1 la o ediţie a Jocurilor Olimpice (Atena 2004), Elisabeta Lipă speră să predea ştafeta noii generaţii. „Am încercat să predau ştafeta cu aurul bărcii de 8+1 şi imediat după Atena, dar nu s-a prins nimic. Însă eu sper ca anul viitor să o predau şi să ne bucurăm împreună de un rezultat extraordinar al noii generaţii”, a mai spus Lipă.

Componentele bărcii de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, medaliate cu argint la Campionatele Mondiale de seniori de la Linz şi cu aur la Campionatele Europene Under-23 de la Ioannina, au fost declarate, vineri, sportivele anului 2019 în cadrul Galei Canotajului Românesc.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *