Cantitate uriaşă de droguri scoasă pe piaţă în ultimele trei luni 

droguri
Sursă foto: Politia Romana

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat că infracţiunile de omor şi tentativă de omor au înregistrat o scădere de şapte procente în 2023 faţă de anul trecut. El a mai anunţat că în ultimele trei luni au fost scoase din piaţă 110 kilograme de droguri şi aproximativ 20 de culturi ilegale descoperite şi desfiinţate.

Georgian Drăgan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an a fost înregistrată o creştere cu două procente a faptelor penale.

“În urma activităţilor derulate în anul 2023, în ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, au fost înregistrate 358.960 de fapte penale, cu o creştere de 2% faţă de anul trecut. În perioada iunie – august 2023 au fost înregistrate 143.076 de infracţiuni, în scădere faţă de perioada similară a anului 2022 şi ne referim aici la o scădere cu 1206 fapte. Tot anul acesta, infracţiunile grave comise cu violenţă reprezintă 0,2 la sută din infracţiunile contra persoanei, fiind înregistrată, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere cu 9,2%. Infracţiunile de omor şi tentativă de omor au înregistrat o scădere de 7% faţă de anul trecut”, a afirmat Georgian Drăgan.

El a precizat că în ultimele trei luni poliţiştii au participat la 284.000 de intervenţii în domeniul ordinii publice ceea ce înseamnă, în medie, peste 3.000 de intervenţii în 24 de ore.

“Dacă ne referim la combaterea criminalităţii organizate, anul acesta, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe acest domeniu de combatere a sănătăţii organizat, au fost desfăşurate şi obţinute următoarele rezultate: 1115 acţiuni operative desfăşurate cu o creştere de 4,9% faţă de anul trecut.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: