Skip to content
Politică

Capăt de linie pentru ”Pinalti”: condamnare definitivă la închisoare!

Inițial, pedeapsa de trei ani a fost dată de Tribunalul București pe data de 13 ianuarie 2017, însă Gheorghe Ștefan a atacat decizia la Curtea de Apel București, deși el a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care a acceptat să primească această condamnare. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fiind menținut sechestrul până la concurența sumei de 235.000 de euro. În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2016 la șase ani închisoare în dosarul "Microsoft". Pe 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești au sesizat Tribunalul București cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte PDL, acuzat de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Conform acestui acord, Gheorghe Ștefan a acceptat să primească 3 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea condamnării, a unor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor. Potrivit DNA, în 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan în sensul obținerii de bani pentru partid. - See more at: https://www.realitatea.net/gheorghe-tefan-alias-pinalti-condamnat-definitiv-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare_2055051.html#sthash.KiunnbJd.dpuf

Capăt de linie pentru Gheorghe Ștefan, alias Pinalti, fost primar al municipiului Piatra Neamț, în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL.

Fostul primar a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu executare și confiscarea sumei de 165.000 de euro, sechestrul fiind menținut până la concurența sumei de 235.000 de euro, în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL.

În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2016 la șase ani închisoare în dosarul „Microsoft”.

Potrivit DNA, în 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan în sensul obținerii de bani pentru partid, informează Realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *