Skip to content
Sport

Capăt de linie pentru șeful UBER

supermoney.com

Travis Kalanick, CEO Uber, a luat o decizie surprinzătoare, mai exact acesta decis sa-si dea demisia dupa o revolta a actionarilor nemultumiti de stilul sau de conducere, scrie The New York Times.

Amintim că Uber este una dintre cele mai valoroase companii de tehnologie, fiind evaluata la 70 miliarde dolari, insa in ultimele luni a fost in centrul mai multor scandaluri, raspunzator fiind considerat si seful Travis Kalanick despre care multi spun ca este imatur pentru o functie atat de importanta.

New York Times scrie ca cinci dintre cei mai mari investitori ai companiei au redactat o scrisoare cu titlul “Moving Uber Forward” in care acestia spun ca CEO-ul trebuie sa plece imediat din functie.
Uber a fost subiectul mai multor scandaluri in ultimele luni, din cauza culturii viciate din companie, dar si fiindca exista un proces cu Waymo, parte a holding-ului Alphabet, care acuza un fost sef ca a plecat cu o multime de date confidentiale despre programul de testare a masinii fara sofer.

Kalanick si-a castigat o reputatie de om dificil, agresiv si imatur, fiind celebru episodul cand injura un sofer care-i reprosa diverse lucruri legate de aplicatie. Chiar si Kalanick admitea ca trebuie sa se maturizeze, Arianna Huffington, membra a board-ului companiei, spunea ca el nu mai poate fi „un antreprenor certaret”, ci ca trebuie sa se comporte precum liderul unei mari companii.

O parte dintre investitori spun ca fondatorul are mult prea multa putere in companie si ca rolul lui trebuie diminuat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *