Skip to content
Știri locale Vrancea

Capcane pentru gândaci la Spitalul de Urgențe din Focșani: DSP Vrancea deschide o anchetă

Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă la Spitalul de Urgenţe ”Sfântul Pantelimon” din Focşani după ce pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu capcane puse pentru prinderea gândacilor, în saloanele Secţiei Pediatrie. În replică, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale susţine că amplasarea capcanelor pentru gândaci a fost făcută ”cu acordul medicului epidemiolog”.

Ancheta va fi demarată după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, o pacientă care a ajuns să fie internată la Pediatrie în Spitalul Judeţean Focşani a făcut o fotografie care surprinde o capcană plină de gândaci şi a postat-o apoi pe o reţea de socializare.

Doamneee fereşte!!Secţia de pediatrie Focşani, gândaci ca la ghenă!! Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală si vii cu şapte!”, este mesajul care însoţeşte postarea cu fotografia.

Femeia spune că este internată cu copilul la Secţia Pediatrie, iar fotografia a fost făcută în dimineaţa zilei de 9 februarie 2020.

Reprezentanţii spitalului afirmă că astfel de capcane sunt folosite preventiv, cu acordul medicului epidemiolog, iar insectele ar apărea pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere, relatează news.ro.

Capcane pentru gândaci sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere. Capcanele sunt impregnate cu feromoni, care atrag gândacii, dar aceştia nu circulă prin saloane, le avem tocmai pentru a preveni o invazie şi sunt schimbate periodic. Secţia de pediatrie a fost renovată, este curată, poate veni oricine la noi să vadă. Au mai fost controale şi nu au existat nereguli”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, Alina Cosma.

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a anunţat că va face un control la spital iar verificările vor începe luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *