Skip to content
București

Capitala contrastelor: cel mai sărac primar conduce cel mai bogat sector

ITespresso.fr

Bucureștii par să fie capitala contrastelor: cel mai sărac primar conduce cel mai bogat sector. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Edilul general Gabriela Firea a avut anul trecut un salariu de aproape 10.000 de lei pe lună, cu 3.400 de lei mai mare decât în 2016, totalizând un venit de peste 119.000 de lei pe an, potrivit declaraţiei sale de avere, citate de News.ro. Firea are şase terenuri, cumpărate de ea sau de soţul acesteia, primarul Voluntariului Florentin Pandele, care la rândul lui declară o casă şi un autoturism Mercedes Benz.

" "

Robert Negoiţă a obţinut anul trecut, în calitate de primar al Sectorului 3, 92.103 lei, adică a avut un salariu de 7.675 de lei pe lună. Statul i-a luat lui Negoiţă prin executare silită mai multe terenuri intravilane, apartamente şi locuri de parcare, iar datoriile lui se ridică la peste 11 milioane de euro şi peste 268,5 milioane de lei, doar la ANAF având de plătit peste 241 de milioane de lei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, are două terenuri, un apartament, o casă şi bijuterii, ceasuri şi tablouri de aproape 15.000 de euro, precum şi 20.000 de euro în numerar.

Interesant este că deși Sectorul 1 este cel mai bogat dintre cele șase (cu un buget pe 2018 depășind 1,35 de miliarde de lei), edilul Daniel Tudorache nu are nici case, nici terenuri şi şi-a vândut anul acesta şi cele trei maşini pe care le avea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *