„Restaurante Botín” din capitala Spaniei, Madrid, a fost deschis în 1725 de un bucătar francez pe nume Jean Botín și de soția sa asturiană, cu intenția de a lucra pentru un nobil de la Curtea Regală spaniolă. Astăzi, restaurantul este condus de a treia generație a familiei Gonzalez, Antonio și Jose Gonzalez, potrivit Guinness World Records.
Situat în inima Madridului, pe Calle de Cuchilleros, în apropiere de Plaza Mayor, restaurantul are acum patru etaje care păstrează interioarele originale din secolul al XVIII-lea, precum și cuptorul original cu lemne de foc. Existența clădirii care adăpostește în prezent Restaurante Botín datează din 1590, odată cu transferul temporar al Curții Regale la Valladolid, în nordul Spaniei, de către Felipe al III-lea. În acel moment, proprietarul clădirii a solicitat ceea ce se numea „scutire de privilegiul oaspeților”, document care există și astăzi. După plata unei anumite taxe, această scutire permitea tuturor proprietarilor unei clădiri cu mai mult de un etaj să nu fie nevoiți să găzduiască oaspeți de la Curtea Regală atunci când vizitau Madridul.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News