Skip to content
Politică

Capitala, în pericol? Ce alt oraș îi poate lua locul

Bucureștiul este în pericol după ce un alt oraș ar putea să-i i-a locul.

Astfel, Bucureștiul este în momentul de față cel mai important centru economic din țară, dar potrivit ultimelor recensământe, Cluj Napoca pare să îl ajungă din urmă.

" "
" "

Potrivit recensămintelor din 1992 și 2002, Bucureștiul a pierdut mai bine de 140.000 de locuitori, în timp ce Clujul doar 10.000. Din 2002 și până în 2011, Capitala a mai pierdut 43.000 de locuitori, în timp ce în orașul de pe Someș au apărut 7.000 de oameni. De altfel, Clujul este singura reședință de județ unde populația a urcat în 2011 față de 2012, potrivit B1.ro

Totodată, numărul de angajați din Buicurești a crescut cu mai puțin de un procent, în timp ce în Cluj acesta a crescut cu aproape 6%.

Cluj a crescut și producția industrială, iar exporturile per capital au evoluat și ele. Totuși, raportul la acest ultim capitol rămâne de 3 la 1 în favoarea Capitalei.

Ritmul de creștere al numărului de turiști este mai mare în Cluj, dar șansele ca acesta să întreacă Bucureștiul ca principală destinație de turism sunt foarte mici. Totuși, evenimentele culturale și apariția de noi firme atrag tot mai mulți vizitatori în orașul de pe Someș.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *