Capitalizarea tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti depăşeşte 300 miliarde lei

Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Valoarea de piaţă a tuturor celor 371 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) atât pe Piaţa Reglementată (PR), cât şi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), a depăşit în premieră nivelul de 301 de miliarde lei la finalul primelor 11 luni ale acestui an, anunţă Bursa. Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti au ajuns să reprezinte 21,3% din PIB-ul României pe anul 2022.

”Valoarea de piaţă a tuturor celor 371 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) atât pe Piaţa Reglementată (PR), cât şi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), a depăşit în premieră nivelul de 301 de miliarde lei la finalul primelor 11 luni ale acestui an. Din această cifră, 287 miliarde lei o reprezintă capitalizarea celor 85 de companii listate pe PR şi 14 miliarde lei capitalizarea celor 286 de companii de pe SMT”, anunţă Bursa.

Piaţa de capital din România şi-a continuat în noiembrie evoluţia puternic ascendentă înregistrată pe parcursul anului. Doar luna trecută indicele BET, care include cele mai lichide 20 de companii listate pe Piaţa Reglementată (PR) a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a avut un avans de aproape 3,5%. O rată de creştere similară a fost înregistrată şi la nivelul indicelui BET-TR, care include şi dividendele. La nivelul PR, cel mai semnificativ avans din rândul indicilor BVB a fost în cazul BET-NG, care include companiile din energie şi utilităţi, cu un plus de 4,7% doar în noiembrie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: