Skip to content
Politică

Capitalul autohton, încotro? Afacerile românești pălesc în fața celor străine

rosirismendoza.wordpress.com

Capitalul autohton, încotro? Citiți, în cele ce urmează, despre situația mai mult decât delicată a afacerilor românești, care pălesc în fața celor străine.

Cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori locali au avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 61 de miliarde de lei, cât rezultatul raportat de către primele cinci multinaţionale care activează în economia românească. Spre comparaţie, primele 100 de multinaţionale au avut, tot în 2015, afaceri de 277 de miliarde de lei, ceea ce constituie aproape un sfert din cifra de afaceri totală a companiilor din România.

Vânzările cumulate ale antreprenorilor din top 100 sunt cu 7% mai mari faţă de 2014 şi reprezintă doar 5% din cifra de afaceri totală a com­pa­niilor din România arată o analiză a Ziarului Financiar făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Statistic, top 100 arată că sunt doar 11 companii antreprenoriale dintr-un total de 116 firme care au depăşit anul trecut pragul de un miliard de lei cifră de afaceri, în scădere faţă de 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *