Schimbăm registrul şi vă spunem că anul acesta am putea mânca primele căpşuni româneşti abia în luna iunie. Dacă până acum ne bucuram de gustul dulce şi savuros încă din luna mai, din cauza gerului şi a ninsorilor din utima perioadă, căpşunile nu au mai crescut, iar în multe sere au îngheţat. Şi nu e singura veste rea. Producătorii spun că vor fi nevoiţi inclusiv să crească preţul pentru a recupera pierderile.
Prinse de ger și udate de ninsoarea de aprilie, capsunii românești se coc anul ăsta mai târziu. Mai mult, agricultorii se plâng de o producție mult mai mică de căpșuni, mai ales că au inclusiv fructe în sere care au fost prinse de ger.
Dacă anul trecut vârful sezonului de căpșuni era în luna mai, acum agricultorii spun ca mai repede de luna iunie nu au nicio speranța. Mai mult, pe lângă ca vor fi mai puţini, vor fi și mai scumpi. Anul trecut un kg de căpșuni la început de sezon se vindea cu 30, 40 de lei.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News