Skip to content
Politică

Captură consistentă: DIICOT a pus mâna o reţea de proxeneţi care ar fi spălat bani în imobiliare

Captură consistentă: Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a pus mâna o reţea de proxeneţi care ar fi spălat bani în afaceri imobiliare.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, DIICOT anunţă că Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de un număr de 25 de suspecți într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

" "

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracţional au  racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au  obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului.

    În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.

    S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a  efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii  proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de  2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

    În cauză au fost efectuate un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba și Cluj şi simultan 5 percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.

    La sediul DIICOT – Serviciul  Teritorial Alba au fost conduse în vederea audierii un număr de  25 de suspecţi precum şi 25 de martori.

    Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi  Cluj.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    La acţiune au participat  jandarmi din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Mureș şi Olt.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *