Captură record. Camion cu un milion de pastile considerate droguri de risc, oprit la vamă

bechet
Sursă foto: Politia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente caree conţineau 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă alprazolam, aflat pe lista drogurilor de risc.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile pentru traffic de droguri de risc.

Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţă activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro, anunţă Poliţia de Frontieră, conform news.ro.

În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au controlat autovehiculul, iar în compartimentul pentru marfă au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: