Skip to content
Politică

Capturarea statului de către PSD: cum vrea să pună Dragnea mâna pe Curtea de Conturi EXCLUSIV SURSE

wall-street.ro

Pe fondul unor inițiative legislative care mvizează mofdificări aduse legislației ce reglementează funcționarea și organizarea Curții de Conturi, potrivit unor surse ale PSNews.ro, PSD pregătește un set de amendamente gândite în tandemul Liviu Dragnea – Mihai Busuioc, șeful instituției, astfel încât, întreaga putere să poată fi concentrată în mâinile președintelui.

Amintim că Mihai Busuioc este recent votat la conducerea Curții de Conturi, pentru un mandat de numai puțin de 9 ani, fiind unul dintre cei mai apropiați liderului PSD, Liviu Dragnea, loialitatea șefului instituției față de șeful social-democraților fiind dovedită chiar în răfuiala cu fostul premier Sorin Grindeanu. Fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc a refuzat atunci să elibereze postul, prin contrasemnarea deciziei premierului Sorin Grindeanu prin care era eliberat din funcție, pentru a împiedica numirea lui Ponta la șefia SGG.

Astfel, potrivit surselor noastre, cea mai importantă modificare pe care o dorește tandemul Liviu Dragnea- Mihai Busuioc, vizează modificarea uneia dintre atribuțiile fundamentale ale Curții de Conturi, și anume: soluționarea dosarelor rezultate în urma controalelor. Dacă până acum, decizia în orice dosar se lua prin vot colectiv în board, dacă schimbările vor trece, aceasta va rămâne exclusiv atributul președintelui, Mihai Busuioc, ceilalți membri ai board-ului rămânând cu un rol pur decorativ.

De asemenea, printre modificările dorite s-ar afla și faptul că nicio angajare în Curtea de Conturi, fie ea și la cabinetul vreunui consilier, nu s-ar mai face fără avizul președintelui Mihai Busuioc.

Amintim că din board-ul Curții de Conturi fac parte: președintele, vicepreședinții și consilierii aleși de Parlament. Board-ul se întâlnește o dată pe săptămână pentru gestionarea celor mai importante decizii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *