Skip to content
Politică

Caracatița interlopă vrea să pună stăpânire și pe Direcția Silvică Neamț

Facebook

Abia reinstalat în funcția de director al Direcției Silvice Neamț, din care a fost înlăturat abuziv de guvernarea liberală, Doru Gherhel este pe punctul să și-o piardă, din nou.

Cel care o vânează, acum, este nimeni altul decât Viorel Timișescu, actual purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ și un abonat cu ștate vechi la mită și acte de corupție.

Mass media a relatat pe larg, la vremea respectivă despre Viorel Timișescu, cel care a făcut parte din lotul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Neamț, care au fost judecați pentru luare de mită în formă continuată într-un dosar instrumentat de ofițerii anticorupție, primind, în primă instanță, 2 ani închisoare (cu suspendare). Totodată, în 2019, Curtea de Apel Bacău a decis, în ceea ce îl privește pe Viorel Timișescu, că „inculpatul va presta 60 zile muncă neremunerată în folosul comunităţii (dare de mită în formă continuată)”.

Sub euforia bucuriei dată de vestea că trebuie să se pregătească pentru preluarea conducerii Direcției Silvice Neamț, Viorel Tișescu a lăsat deoparte orice precauție și a început să se laude în diferite cercuri cu prietenia lui cu șeful RNP Romsilva, care l-ar vrea în acest post, știind ce sursă bună de bani negri pentru cei care ajung la guvernare, indiferent de culoarea lor politică, este gestionarea fondului forestier român.

Ar fi curios să aflăm care este punctul de vedere al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, care pare că încuviințează îndepărtarea profesioniștilor care ocupa funcții de conducere prin concurs, cum este cazul lui Doru Gherghel, și numirile politice fără concurs, a unor oameni care au încă probleme cu legea, cum este Viorel Timișescu.

Astfel de numiri, în condițiile în care nu sunt organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de direcții silvice, directori tehnici, economici, comerciali, șefi de ocoale, preferându-se numirile pe criterii politice/cumetrii/prietenii, nu fac altceva decât să întărească bănuielile că oamenii sunt puși în acele funcții pentru a îndeplini anumite comenzi, care au teme foarte precise, despre care nu trebuie să știe prea multă lume.

Un alt exemplu de numire politică este și Gheorghe Bălăjel, șeful Ocolului Silvic Pipirig, recent arestat pentru fapte de corupție. El este acuzat de procurori că ar fi pretins și primit de la oameni de afaceri din domeniul exploatării forestiere bani și bunuri pentru a aproba cereri de marcare și de exploatare a masei lemnoase.

Se pare că actuala guvernare de dreapta, PNL-USR PLUS-UDMR, și-a făcut un obicei din a vorbi foarte mult și zgomotos despre meritocrație, profesionalism, transparență, nevoia de a reforma administrația pentru ca în spatele acestor lozinci sforăitoare să apeleze la numiri extrem de controversate: ciocli pe post de manageri de spitale, dansatoare din buric în companii strategice din punct de vedere energetic, condamnați numiți în funcții publice și lista poate continua.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *