Skip to content
Politică

Caracatița PSD Alba Iulia

Despre Alexandra Sinea, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, sunt indicii că susține financiar evenimente organizate de PSD, precum și pe unii dintre membrii de vază ai acesteia, originari din Alba.

Afacerile de sub umbrela Cupru Min

În anul 2018, cu sprijin din București, de la secretarii de stat din Ministerul Economiei, Ivan Constatin și Ilie Cătălin Bodea, au fost convocați de urgență la București, unde au fost „instruiți” să îl nominalizeze pe Dorel Tomuș în funcția de director general al CUPRU MIN SA Abrud. Acesta îl înlocuia pe Gheorghe Chindriș, abia numit director în ianuarie 2018.

Faptele descrise de sursele EVZ s-au întâmplat așa: La 07.06.2018, Radu Cătălin Coșarcă, președintele CA al CUPRU MIN SA, Constantin Ivan și Ilie Cătălin Bodea au fost convocați de urgență la București, unde li s-a trasat ca sarcină nominalizarea lui Dorel Tomuș în funcția de director general, în caz contrar riscând ca societatea să fie închisă, întrucât exista această posibilitate în cazul în care nu s-ar fi obținut reînnoirea autorizatiei de mediu. Așa că, Dorel Tomuş, consilier judeţean PSD, a fost avansat până la organizarea unui concurs pentru prima poziţie de mangament din cadrul societăţii. El mai deținuse această funcţie în perioada 2014-2015. La rândul său, Dorel Tomuș și-ar fi manifestat recunoștința față de persoanele care l-au pus șef și a angajat pe criterii clientelare peste 20 de persoane la CUPRU MIN SA, fără ca responsabilii departamentului de resurse umane să fi realizat o evaluare cu privire la necesitățile de forță de muncă pe fiecare obiectiv minier în parte, respectiv un studiu al impactului cost –beneficiu asupra indicatorilor economico-financiari ai companiei.

Puteți citi continuarea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *