Caramitru anunță: Nicușor Dan nu va mai putea fi primar în septembrie. Va fi haos, pe penal, cu pușcărie

Sursa foto: captură video

Andrei Caramitru reacționează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, după ce magistrații de la Curtea de Apel București au respins, ca nefondat, recursul făcut de Nicușor Dan după ce a fost amendat de Tribunalul București pentru că nu a respectat o sentință definitivă privind emiterea autorizației de construire pentru clinica de oncologie a Spitalului Sanador.

Edilul Capitalei refuză, de mai multe luni, să emită o autorizație de construire pentru Spitalul Sanador, cu toate că judecătorii au decis, definitiv și executoriu, că solicitarea Spitalului Sanador, în vederea construirii unei clinici de oncologie, respectă toate prevederile legale.

„Nicușor Dan nu va mai putea fi primar în septembrie. Va fi haos, pe penal, cu pușcărie”

„Când omul e nebun. Cazul Sanador – centrul oncologic de la Victoriei.
Așadar există acolo un spital sanador. Ăia vor să îl extindă cu un centru oncologic (orice om normal la cap ar aplauda). Obțin toate documentele posibile – puz nou, avize de peste tot inclusiv ministerul culturii și toată lumea, autorizație de urbanism, autorizație de construcție. Pașii legali urmați perfect .
Și vine nicusorul. Și zice așa el : ca nu contează PUZ ci doar PUG. Ca nu contează acte emise legal și ok de primărie înainte de el. Poți spune orice – însă legea nu e deloc așa, e o aberație juridică totală.
Evident – în timpul procesului totul e blocat, ani de zile. La final nicusorul pierde absolut tot. Dar – refuză în continuare să semneze autorizația de construcție (e infracțiune așa ceva). Sanador îl dă in judecată – instanța îl obligă să semneze. Refuză iar. Instanța îi dă amendă. Nicusorul o contesta.
Acum pierde și asta – evident ca legea e clară nu există nici o logică în ce face – și instanța îl obligă la amendă PE PERSOANĂ FIZICĂ (așa e legea) de 20% din salariul minim brut + 100 lei PE ZI de întârziere + penalități . Adica – 760 RON pe zi plus penalități. Fara alte căi de atac , e final.
Are alte sute , mii de cazuri similare. Aici apar problemele PENALE :
– Până acum a plătit amenzile personale din fondurile publice ale primăriei. Le plătește așa zi de zi ca să nu semneze deși e în afara legii complet . E practic furt din fonduri publice
– mulți – corect juridic – l-au dat în judecata pe penal pe abuz în funcție (ce face e definitia abuzului)
– ANI l-a dat în judecată pe incompatibilitate pe spetele astea și Nicușor a pierdut în primă instanță . Când pierde și apelul în septembrie (e inevitabil) nu mai poate fi primar .
Deci – oricum o luăm – pe lege, pur juridic – la final va fi haos pe penal cu pușcărie si oricum in septembrie nu va mai putea fi primar…
Atentie – nu zic eu – întrebați orice avocat jurist , pe oricine , o sa va explice ca ce scriu eu mai sus e corect.
Dar lasati partea juridică – e OK să blochezi fără motiv , prin încălcarea legii, construcția unui spital pentru bolnavii de cancer ? Care e problema ta frate ?????? Ești sănătos la mansardă ?????”, scrie Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: